Over ciao campers

How it all started

Hey! Leuk dat je benieuwd bent naar het verhaal achter CIAO Campers. Mijn naam is Tara en sinds augustus 2015 ben ik in aanraking gekomen met het zeer besmettelijke campervirus. In de zomer van 2015 boekte ik, samen met mijn vriend Bob, een surf vakantie naar Lagos, Portugal. Een heerlijke plek waar veel camperliefhebbers zowel in de zomer als in de winter genieten van de prachtige stranden en het fijne klimaat. We spotten de 1 na de andere camper en begonnen op onze ligbedjes aan het zwembad stiekem te dromen over een eigen busje. 

In de krant

Tara uit Eibergen zegt haar kantoorbaan vaarwel en bouwt nu een camper om

Previous slide
Next slide

En toen was daar Koos..

Twee maanden na onze vakantie vond Bob op Marktplaats een heel oud geel/oranje volkswagen busje. Ondanks dat hij nog volledig opgeknapt moest worden waren we direct verliefd. Zonder enige kennis begonnen we vol goede moed aan de restauratie. Ieder jaar hoopten we hem klaar te hebben voor de zomer. Bij het zien van alle mooie beelden op YouTube kwijnde ik dan weg, in de hoop ooit met ons busje een mooie roadtrip naar Portugal te maken. 

Start jouw zelfbouwproject

Ga goed voorbereid aan de slag met ons Ciao Camperbouw e-book.
196 pagina’s vol how-to’s, tips & meer!

The story continues!

Gedurende de restauratie van ons Volkswagenbusje ontdekten we de term vanlife, oftewel: het leven in een bus. We beseften ons dat wonen in een klein busje als die van ons niet heel relaxt zou zijn. Zo besloten we de restauratie te staken en te investeren in een grotere en technisch nieuwere bus (zie foto). 

Bob had inmiddels zijn eigen online marketing business opgezet en ik besloot mijn baan als communicatie medewerker op te zeggen. In Maart 2020 vertrokken we voor onbepaalde tijd met onze grotere bus richting Portugal. Eenmaal wonend in onze bus raakte ik nog meer verliefd op het busleven en voelde ik dat ik dit leven meer wilde delen met anderen.

Van verhuur naar kennis delen

Na een paar maanden brainstormen is CIAO Campers geboren. Mijn idee was om onze zelfbouw camper te verhuren en op te schalen naar meerdere zelfbouw campers, zodra het concept zou aanslaan. Maar gedurende de bouw van onze eerste bus voelde het niet meer goed om deze bus, waar bloed, zweet en tranen in zitten, te verhuren. Maar omdat ik toch graag onze droom met anderen wilde delen, kwam ik op het idee om onze opgedane kennis te delen. En zo ontstond dit kennisplatform voor zelfbouw campers!

Met dit platform hoop ik jou te inspireren om zelf je eigen camper te bouwen. Heb je altijd al gedroomd van een eigen (zelfbouw)camper? Wacht dan niet langer en maak een plan om jouw droom uit te laten komen. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs Tara

Start jouw zelfbouwproject

Ga goed voorbereid aan de slag met ons Ciao Camperbouw e-book.
196 pagina’s vol how-to’s, tips & meer!